AI i kommunikation & marknadsföring

Vill du lära dig mer om hur AI kan hjälpa dig i din roll som kommunikatör, marknadsförare och kreatör? Då är den här kursen perfekt för dig. Välkommen till en inspirerande dag fylld av ny kunskap tillsammans med Tua Asplund, Paraply och Berghs School of Communication.

Även om artificiell intelligens (AI) länge varit en integrerad del av vår teknik, har genombrottet för generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney katalyserat en explosiv utveckling. Denna teknologiska framfart har öppnat helt nya dörrar för hur vi jobbar och hur vårt arbete som kommunikationsproffs ser ut. 

Om kursen

Under kursen dyker vi rakt ner i AI:s kraftfulla potential i realtid (!), och visar hur AI kan agera både bollplank, assistent och kollega i skapandet av kommunikationsplaner, kampanjer och innehåll för sociala medier så som video, copy och voice over. Vi orienterar oss i olika slags AI-verktyg och testar våra nya kunskaper på ett konkret case från din vardag.  

Vi inleder dagen med att titta på artificiell intelligens från ett brett perspektiv. Därifrån går vi lite djupare i möjligheter och skyldigheter för oss som jobbar professionellt med kommunikation. Vi varvar dagen med föreläsning och hands-on workshops, och efter varje övning får du feedback och möjlighet att reflektera över hur du praktiskt kan implementera kunskapen i din egen arbetsvardag. Oavsett din nuvarande erfarenhet av AI erbjuder denna kurs en chans att fördjupa dina kunskaper och färdigheter helt utifrån din egen nivå.

Det här får du med dig
  • Förståelse för grunderna av artificiell intelligens, AI-terminologi och koncept 
  • Inblick i hur AI har utvecklats från futuristiska drömmar till att vara en naturlig del av vår vardag 
  • Hur viktigt det är med innehåll, kreativitet och use cases vid implementering av AI 
  • En överblick över tillgängliga AI-verktyg som särskilt lämpar sig för kommunikatörer och hur man använder dem 
  • Kampanjplanering och den kreativa processen, hur AI kan assistera i att skapa kampanjer, målgrupps- och kanalanpassa innehåll, språkanpassa och översätta.
  • Etiska överväganden när det kommer till AI
Vem är kursen för?

Kursen vänder sig i första hand till dig som arbetar som kommunikatör, marknadsförare, kreatör, innehållsproducent eller i en liknande roll och som vill lära dig mer om hur du kan använda AI i den kreativa processen. En kunskap som kommer att göra dig eftertraktad!

Utbildningen är ett samarbete mellan Berghs School of Communication och Paraply. Sista ansökningsdag är 20 november.

5 december

TID

8:30–16:00

Plats

The Pot, Karlskrona

Pris

6995:-

exkl. moms, i priset ingår lunch och fika

Språk

Svenska

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg

Utbildningens föreläsare

Tua Asplund är entreprenör och AI-rådgivare. Hon arbetar som konsult inom framväxande teknologi, senast för Zoan Studio, ett Helsingfors-baserat Metaverse-företag som har specialiserat sig på att skapa premiuminnehåll i 3D och generativa virtuella världar.

Hon bedömer finansiering i tidiga skeden av XR- och AI-projekt och deltar som paneldeltagare inom AI. Hon är ängelinvesterare på Rad Cap Ventures, som investerar i kvinnligt grundade teknikbolag.

Tua har tidigare erfarenhet av att skapa kreativa mötesplatser som medgrundare av A house, ett företag som driver event och co-working i Stockholm. I gränslandet mellan kreativitet, teknik och nya affärsmöjligheter är hon passionerad för att skapa samarbeten och föra samman kreativa hjärnor för att utveckla banbrytande projekt.

Faktura

Fakturan på kursavgiften skickas 30 dagar innan kursstart eller direkt i samband med bokning om det är mindre än 30 dagar kvar till kursstart. 

Avbokning
  • Avbokning senast fyra veckor före kursstart – full återbetalning
  • Avbokning senast två veckor före kursstart – 50 procent återbetalning
  • Avbokning senare än två veckor före kursstart – ingen återbetalning

Vid eventuell sjukdom kan du överlåta din plats till någon annan.  Meddela oss vem som ersätter din medverkan så vi har rätt information och kontaktuppgifter.

Om för få deltagare

Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen om det blir för få deltagare. Detta kommer i så fall att meddelas cirka två veckor innan kursstart.

Ansök nu!

Anmälan Kurs AI