Wanås Music & Arts – The Tallest Man on Earth

Artist

The Tallest Man On Earth

Datum

18/08/2023

Tid

20.00

Plats

Wanås Slott

Stad

Knislinge

Världspremiär för Wanås Music & Arts med The Tallest Man On Earth

Den 18 augusti är det världspremiär för Wanås Music & Arts som vid första tillfället gästas av The Tallest Man on Earth – en av världens mest uppskattade singer-songwriters och därmed en av vårt lands största musiksuccéer. Konceptet tar sikte mot en unik kulturupplevelse som kombinerar konst, musik, natur, historia och gastronomi i en förtrollande miljö.

Wanås Music & Arts är resultatet av ett samarbete mellan Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel, Wanås Gods och upplevelsebyrån Paraply, som alla delar en passion för att skapa oförglömliga, hållbara och inspirerande upplevelser som främjar möten, kreativitet och kultur.

The Tallest Man On Earth
The Tallest Man On Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet kan inte överskattas. Mannen bakom aliaset, Kristian Matsson, visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Österdalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför – obehindrat balanserandes mellan fantasi och levda erfarenheter.

Sedan debutskivan Shallow Grave (2008) har han hyllats gränslöst både hemma i Sverige men även internationellt, och världsturnéerna har avlöst varandra – från början på egen hand med sina gitarrer, men på senare år allt oftare med band där ljudlandskapet fått växa med användandet av blås, stråk och synthar. Motorn bakom musiken förblir dock hans dynamiska och temperamentsfulla gitarrspel och hans själfullt knastriga röst. Konserten på Wanås Music & Arts blir en av få exklusiva konserter i Sverige under 2023.

The Tallest Man on Earth presenteras i samarbete med Luger och ANTI-. 

Biljetter och upplevelsepaket – Biljetter släpps 14 april kl 10.00!
Biljetter till Wanås Music & Arts är limiterade och erbjuds i flera kategorier. Entré till Wanås Konst samt konserten med Tallest Man on Earth ingår i alla biljetter och paket. Åldersgräns 13 år med hänsyn till Socialstyrelsens regler kring decibelnivåer. Barn under 13 år är välkomna i målsmans sällskap men måste bära hörselkåpor under konserten. Med anledning av evenemangets begränsade kapacitet måste alla inneha biljett oavsett ålder.

 • Music & Arts Experience: Entré till hela upplevelsen på Wanås – konsten, godset och konserten. Aktuellt konstprogram uppdateras löpande och finns att fördjupa sig i på www.wanaskonst.se.
  • 695kr + serviceavgift
  • Inkluderar konsertbiljett och entré till Wanås Konst 18 augusti.
 • Foodie Experience: Njut av en menagerie av smaker i en unik kombination av konst, musik och mat. Fördjupa dig i den lokala gastronomin med ett inledande matpaket på Wanås restaurang som förhöjer dina sinnen. Dryckespaket tillkommer och betalas på plats. Läs mer om Wanås Restaurant Hotel www.wanasrh.se.
  • 1 445kr + serviceavgift
  • Inkluderar trerätters middag, konsertbiljett och entré till Wanås Konst 18 augusti.
  • Eventuell specialkost meddelas senast 1 augusti via mail till wanas@paraply.se – vänligen notera att vegansk kost ej är möjlig. 
 • Boutique Hotel Experience: Förvandla din Wanås-upplevelse till en lyxig helg genom att boka vårt Boutique Hotel-paket för två personer. Det inkluderar övernattning i dubbelrum på magiska och intima Wanås Hotel, middagsupplevelse i restaurangen, frukost och entré till Wanås Konst både 18-19 augusti. Läs mer om Wanås Restaurant Hotel på www.wanasrh.se.
  • 6 390kr + serviceavgift (Gäller för två personer)
  • Paketet är limiterat till endast 11 bokningar och inkluderar dubbelrum, frukost, trerätters middag, konsertbiljett och entré till Wanås Konst.
  • Eventuell specialkost meddelas senast 1 augusti via mail till wanas@paraply.se – vänligen notera att vegansk kost ej är möjlig. 
 • Tillgänglighetsanpassad plats (t.ex rullstolsbiljett inkl. ledsagare) bokas via oskar@paraply.se.

Autentiska biljetter säljs endast via Nortic dit denna sida länkar. Se upp för falska och dyra andrahandsbiljetter!

Hålltider
18 augusti 2023

 • 10.00 Wanås Konst öppnar – möjlighet att hämta ut Music & Arts-armband och uppleva Wanås Konst och Skulpturpark under hela dagen
 • 15.00 Incheckning för hotellgäster med Boutique Hotel Experience
 • 16.00 Busstransfer Kristianstad C till Wanås (boka ToR vid biljettköp alt. via kagansbuss.se)
 • 17.00 Insläpp till restaurangen för middagsgäster med Foodie Experience
 • 17.30 Insläpp till konsertområdet
 • 17.00 – 19.00 Wanås konst håller extraöppet för konsertgäster i sin entréloge, café och shop. 
 • 20.00 Konsertstart The Tallest Man on Earth
 • 21.45 Busstransfer avgår mot Kristianstad C (restid ca 30-40 minuter)

19 augusti 2023

 • 11.00 – Utcheckning hotellgäster

Ta dig till och från Wanås Music & Arts

Buss-transfer
I samarbete med Kagans Buss anordnas buss-transfer mellan Kristianstad C och Wanås Music & Arts. Du når Kristianstad C med både Blekingetrafikens- och Skånetrafikens tåg samt SJ. Buss-transfer kan bokas i samband med ditt biljettköp eller via kagansbuss.se. Busstransfer kostar 200kr/person för tur- och returbiljett. Transfer kan endast bokas i förhand fram till 17 augusti.

Adress
Wanås Music & Arts äger rum vid Wanås Slott med hotell, restaurang, skulpturpark och konstcentrum. 

Vägbeskrivning med egen bil
Sök på Wanås Slott, Wanås Hotel eller Wanås Konst på din gps, Google Maps eller liknande appar.

Koordinater till Wanås 56°11’16.1″N 14°02’44.2″E​

Parkeringsplats
Reser du in med egen bil finns parkeringar i anslutning till Wanås. Våra värdar guidar dig på plats.

Mat & Dryck
Det går bra att ta med egen mat och snacks till evenemanget. Ytorna lämpar sig väl för picknick på egen medhavd filt eller i brassestol. Medhavd dryck är ej tillåten då hela konsertområdet tillhör Wanås Restaurant Hotels serveringsområde som erbjuder ett varierat utbud av drycker, exempelvis naturvin, öl från lokala bryggerier och annat läskande gott. 

Ej tillåtna föremål
För din och andras säkerhet och trygghet är det inte tillåtet att ta med följande saker in på evenemangsområdet: stora väskor, paraplyer, systemkamera, utrustning för professionell ljudupptagning, husdjur, glasflaskor, aluminiumburkar, termosar, plastbestick, metallbestick eller knivar (träbestick är tillåtna) , fällbord, grillar, fasta skrymmande stolar samt farliga eller spetsiga föremål. 

Artwork: Leo Åkesson, Paraply
Verk från Wanås Konst: Gunilla Bandolin, ‘Pyramiden‘, (1989/1990)
Foto: Neil Goldstein


Om Wanås Konst

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst. I början låg fokus på skulptur av nordiska och amerikanska konstnärer. Idag är perspektivet vidgat mot världen utanför väst och omfattar också andra kreativa discipliner som dans, design och skrivande. Det förmedlande, pedagogiska och tillgänglighetsskapande arbetet är starkt och växande.

Om Wanås Restaurant Hotel

Wanås Restaurant Hotel ligger i två kulturbyggnader från 1700-talet på Wanås i Skåne. Wanås har en historia som går tillbaka till medeltiden och är idag omgivet av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Hotellet har elva personligt inredda rum där nordisk design möter hållbarhet med material och produkter från trakten. Restaurangen är influerad av platsen med vilt, bär, svamp och örter från skogen, och med ekologiska produkter från gården på Wanås som mjölk, nötkött och grönsaker. Wanås har en lång historia av att välkomna gäster och konstälskare. Wanås Restaurant Hotel fortsätter traditionen och välkomnar besökare från nära och fjärran året runt för att uppleva god mat, spännande möten, natur, historia och samtidskonst.

Om Wanås Gods

Godset Wanås vid Knislinge, 20 km norr om Kristianstad, har en historia som sträcker sig över ett halvt millennium. Den ursprungliga borgen uppfördes under senare delen av 1400-talet och under 1500- och 1600-talen spelade Wanås en central roll i krigen mellan Danmark och Sverige.

1700-talet var den största omdaningsperioden i Wanås historia då omfattande byggnadsarbeten genomfördes. Slottet fick sitt nuvarande utseende vid ombyggnaden år 1708 och är nu en privatbostad för familjen Wachtmeister som driver godset i åttonde generationen. Parken är öppen för besökare året om och i den gamla stallbyggnaden finns en permanent historisk utställning. Wanås Gods AB bedriver mjölk- och nötköttsproduktion, skogs- och jordbruk, jakt och viltvård samt fastighetsförvaltning. Skogsmarken på godset har skötts enligt uthålliga principer i mer än 100 år, och sedan 1999 är skogarna miljöcertifierade i enlighet med FSC. Jordbruket, mjölkproduktionen och djurhållningen på Wanås Gods bedrivs ekologiskt och kontrolleras av KRAV.

Om Paraply

Paraply är en strategisk och kreativ kommunikations- och upplevelsebyrå med huvudkontor i Karlskrona. Inom Paraply finns fem verksamhetsområden – Consulting, Creative, Event, Live och hybridarenan “The Pot”. Paraply Live är en av Sveriges ledande producenter och arrangörer inom upplevelserika och hållbara liveevenemang. Under Sweden Live 2023 tilldelades Paraply livebranschens tyngsta pris som “Årets Arrangör”.