Club Majesty – Royal Republic

ALBUM ARTWORK & CAMPAIGN CONTENT

I projektet för Royal Republics album 2019 tog Leo Åkesson, vår Creative Director, ledningen i att utforma det kreativa konceptet. Denna gång stod bandet inför en betydande musikalisk omvandling, där de övergick från sitt klassiska hårdrocksound till en mer 80-tals inspirerad stil. Denna förändring var centralt i vårt konceptarbete, där målet var att spegla det nya soundet i både artwork och musikvideor.

Leo arbetade nära med de tyska Art Directors Mathias Krebser och Daniel Strohhäcker för att utveckla det grafiska materialet. Tillsammans med Royal Republics erfarna ljusdesigner Tommy Kosslick, som ansvarade för att överföra dessa visuella idéer till scenen, skapades en sammanhängande estetik som återspeglade albumets soniska skift.

Produktionen av musikvideorna skedde under en vecka i Berlin, där Leo regisserade inspelningarna på tre utvalda platser. Denna effektiva och fokuserade insats resulterade i en serie musikvideor som inte bara framhävde bandets nya musikaliska riktning utan även förstärkte den visuella identiteten kopplad till detta skede i deras karriär.

KundRoyal Republic
Datum2019
Creative DirectorLeo Åkesson
Art DirectorDaniel Strohhäcker
Graphic DesignerMathias Krebser
Set DesignTommy Kosslick

Leverans

Pressbilder

Musikvideos