Tour Sten – Hooja

Artwork & TOUR CONTENT

I vårt senaste projekt för det svenska bandet HOOJA utvecklade vi ett grafiskt koncept för deras 2024-turné, "Tour Sten". Projektet började med en detaljerad brief och en moodboard som framhävde OSB-skivor, varselfärger och en "smutsig" estetik. Vi integrerade HOOJAS befintliga visuella identitet med nya, kantiga element inspirerade av "guitar hero"-dynamiken och "Familjen Flinta", vilket resulterade i ett lekfullt och sammanhängande uttryck.

För att fullt ut stödja bandets närvaro över olika digitala plattformar arbetade vi med en rad digitala output-format. Detta inkluderade GIF-animationer, videor, Instagram-karuseller och klassiska turnéposters, allt för att säkerställa att varje kanal hade material som var optimerat för dess specifika format och publik. 

Dessutom levererades allt material som öppna filer med tillhörande assets. Detta möjliggör för arrangörer och partners att själva skapa eget innehåll som fortfarande bibehåller turnéns unika estetik, vilket erbjuder flexibilitet samtidigt som det bevarar en enhetlig visuell identitet. Även om konceptet primärt har utformats för digital användning, är dess design också väl förberedd för fysiska applikationer, vilket öppnar upp för en mångsidig användning framöver.

KundLive Nation
Datum2024

Leverans